Amazon opent kleine kassaloze winkel in kantoorpand Seattle

Er zijn vanaf nu acht Amazon Go-winkels in de wereld. De webwinkelgigant opende gisteren een kleinere variant van zijn kassaloze winkel in een kantoorpand in Seattle, meldt Reuters. En in de toekomst komen er mogelijk meer op dat soort plekken.

De achtste versie van de winkel is ongeveer 41 vierkante meter groot, wat een kwart is van de afmetingen van het origineel. De winkel, in de lobby van een historisch Macy’s-gebouw in Seattle, moet salades en snacks verkopen aan werknemers in het kantoor.

Het bijzondere aan de winkels is dat er geen kassa’s zijn. Je scant simpelweg je telefoon als je binnenkomt en als je weer naar buiten gaat. Tussendoor pak je wat je nodig hebt, wat bijgehouden wordt door camera’s aan de muur. De rekening komt later naar je creditcard toe.

Ziekenhuizen

Het kleinere formaat van de winkel past goed in lobbies van kantoren, gemeenschappelijke verdiepingen in hoge gebouwen en mogelijk zelfs in een ziekenhuis, stelt Gianna Puerini, vice president van Amazon Go. Wanneer en waar andere kleine varianten van de winkel geplaatst worden, is nog onbekend.