Amazon bedenkt dronehaven die lijkt op een bijenkorf

Voor veel mensen een Bijenkorf niet iets prettigs om aan te denken. Je denkt meteen aan honderden zoemende en potentieel stekende beesten die druk op en neer vliegen. Houdt dat beeld even vast, maar bedenk dat deze bijenkorf tientallen meters hoog is en dat de bijen drones zijn. Ze vliegen net zo druk op en neer als de bijen en zoemen minstens zo hard. Dit is wat Amazon voor ogen heeft als een distributiecentrum voor zijn bezorgdrones. Fijn vooruitzicht, hè?

Het idee is dat via deze dronehaven de drones snel kunnen worden bevoorraad en weer weg kunnen vliegen, schrijft Recode. De bijenkorven zouden op verschillende plekken in de stad kunnen worden gebouwd, zodat de drones snel op en neer kunnen vliegen naar klanten. De traditionele distributiecentra van Amazon bevinden zich juist aan de rand van de stad.

De dronehavens kunnen ouderwets met een vrachtwagen worden bevoorraad, waarna de drones ‘de laatste mijl afleggen’. Als zo’n toren naast een kanaal of rivier is gebouwd zou de bevoorrading ook over wat mogelijk zijn. En mogelijk zou er ook een ophaalpunt voor pakketjes kunnen worden ingebouwd, voor mensen die geen drone langs willen laten komen. De vraag is of je dan wel naar een gebouw wilt waar drones continu af en aan vliegen, maar dat terzijde…

Het complete idee voor de ‘bijenkorf voor drones’ is beschreven in een patentaanvraag. Het is het zoveelste bizarre patent van Amazon op het gebied van bezorgdrones. Eveline zette er eerder al een aantal op een rij.

Bijenkorf drones Amazon patent

Bijenkorf drones Amazon patent

Bijenkorf drones Amazon patent