Amazon presenteert diverse nieuwe Alexa-producten, waaronder magnetron en klok

Amazon-Echo-Dot, Alexa

Amazon heeft gisteravond behoorlijk wat nieuwe producten aangekondigd, waaronder diverse nieuwe Alexa-producten. Het gaat onder meer om een nieuwe Echo Dot, een magnetron en een subwoofer. Dat meldt Amazon op zijn website. Van geen van de apparaten is echter bekend of ze ook in Nederland te koop worden.

De Echo Dot heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen met ronde randen, en 70 procent luidere audio. Verder werkt het apparaat hetzelfde als de eerdere variant. De Echo Dot wordt beschikbaar in houtskool, Heather Gray en zandsteen. De prijs van het apparaat blijft hetzelfde, namelijk 49,99 dollar. Vanaf 11 oktober is hij te koop.

Daarnaast is de Echo Sub aangekondigd. Dit is een subwoofer met 100W aan bass. Het apparaat is 6 inch groot en te koppelen aan een Echo of aan een 2.1 stereo-systeem. Het apparaat kost 129,99 dollar. Ook dit apparaat verschijnt op 11 oktober.

Echo-Sub

Echo Plus en Input

De Echo Plus heeft een update gekregen. Hierin zit een smart hub, waarmee je je apparaten kunt koppelen aan het internet en Alexa. Het apparaat heeft nieuwe speakers gekregen en een functie genaamd ‘local voice control’. Mocht je geen internet hebben, dan kun je je apparaten toch nog aanpassen.

Verder is er een temperatuursensor, waardoor het apparaat je thermostaat kan verhogen als het koud wordt. De Echo Plus verschijnt in oktober in het houtskool, Heather Gray en zandsteen. De Echo Plus kost 150 dollar.

Amazon heeft verder een eigen audio-dongel genaamd de Echo Input. Dit apparaat bevat bluetooth, een microfoon en een 3,5 mm koptelefoonuitgang. Een speaker heeft het echter niet, wat betekent dat je het apparaat moet aansluiten op je bestaande audio-setup. Wel zitten er vier microfoons in, zodat je met Alexa kunt praten. Het apparaat verschijnt later dit jaar voor 35 dollar.

Echo-Input

Echo Link en Echo Show

Geheel nieuw zijn de Echo link Amp en de Echo Link. Hiermee kun je muziek streamen via Alexa naar je bestaande audio-apparaten. De Echo Link verbindt met je high-fidelity stereosysteem om je muziek te streamen. Daarvoor heeft het analoge, optische, coax en subwoofer-uitgangen, evenals een koptelefoonuitgang. Ook zit er een volumeknop op.

De Echo link Amp heeft een 60W 2-kanalen versterker. Beide apparaten kun je besturen via de Alexa-app of een ander Echo-apparaat in je huis. De Echo Link kost 200 dollar en is later dit jaar te koop. De Echo Link Amp verschijnt in 2019 voor 300 dollar.

De Echo Show, de slimme speaker met een scherm, heeft ook een update gekregen. Nu heeft het apparaat een 10 inch-scherm met krachtigere speakers en microfoons. Ook zitten er nu webbrowsers op, namelijk Firefox en Amazon Silk, evenals Skype en Vevo. Het apparaat koop je vanaf volgende maand voor 230 dollar.

Echo-Show

Magnetron en klok

Je kunt tegenwoordig vrijwel alles slim maken en dat is ook exact wat Amazon doet. Met de zogenaamde Smart Plugs kun je namelijk stopcontacten slim maken. Sluit je een apparaat op de plug aan, dan kun je via daar met Alexa apparaten aan- en uitzetten en timers aanzetten. De Smart Plugs kosten 25 dollar en zijn vanaf oktober te koop.

En ook de magnetron krijgt een Alexa-overhaul. De AmazonBasics Microwave kan aangestuurd worden met een Echo-apparaat of een Alexa-app. Er zitten al een aantal vooraf ingestelde opdrachten in om snel eten te maken. Bijvoorbeeld als je popcorn wilt, want dan zeg je: “Alexa, maak de popcorn.” De magnetron kost 60 dollar en verschijnt later dit jaar.

Ook is er een Echo-klok, de Echo Wall Clock. Op de klok kan een visuele weergave van alle timers die je klaar hebt staan getoond worden. Ook kun je die timers zijn aflopen. Verder wordt de correcte tijd automatisch geüpdatet. Om de klok te besturen heb je wel een Echo speaker of de Alexa-app nodig. De klok kost 30 dollar en verschijnt later dit jaar.

Echo-Wall-Clock

Alexa in de auto

Alexa is niet langer iets wat je alleen in huis gebruikt. De Echo Auto brengt Alexa namelijk ook naar je auto toe. Dit is een dongel die je verbindt met je audiosysteem en gebruikmaakt van je mobiele internet om te werken. Na het inpluggen hoort Alexa je over de muziek, airco en geluiden op de weg heen.

De Echo Auto geeft je alle functies van de reguliere Alexa, maar je kunt haar ook om de route vragen. Ook kun je bellen en vragen om andere muziek. Je kunt zelfs een routine aanmaken waarmee de lichten in je huis aangaan als je de parkeerplaats oprijdt.

De Echo Auto moet 50 dollar gaan kosten. Wanneer het apparaat op de markt verschijnt, is nog onbekend.

Echo-Auto