Amazon lanceert Amazon Prime Video per direct in Nederland

Amazons Netflix-concurrent Prime Video is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De dienst is wereldwijd gelanceerd en het eerste half jaar kun je de dienst uitproberen voor slechts €2,99 per maand. De eerste zeven dagen zijn zelfs helemaal gratis. Daarna kost een abonnement €5,99 per maand. Wat nog steeds een paar euro goedkoper is dan Netflix (vanaf €7,99 per maand)

Abonnees krijgen onder meer toegang tot het populaire autoprogramma The Grand Tour van de makers van Top Gear en andere Amazon Original Series zoals Mozart in the Jungle, Transparant, The Man in the High Castle en Tumble Leaf. Daarnaast heeft Amazon ook de rechten gekocht voor films en series die door anderen zijn geproduceerd.

Amazon Prime Video is uiteraard te bekijken via de website van Amazon en via apps voor iOS en Android. Een groot nadeel is echter dat er Apple TV-app is en Chromecast niet wordt ondersteund. Wel zijn er ook apps voor smart TV’s, zoals die van LG en Samsung. In de mobiele app zit ook de mogelijkheid ingebouwd om video te downloaden en onderweg offline te bekijken. Iets wat Netflix onlangs lanceerde in navolging van Amazon.

De komende tijd wil Amazon zijn aanbod gaan uitbreiden met nog veel meer eigen series:

Zoals Woody Allen’s Crisis in Six Scenes, David E. Kelley’s Goliath met Billy Bob Thornton, de docuserie American Playboy: The Hugh Hefner Story, en Sneaky Pete van Bryan Cranston en Graham Yost, met Giovanni Ribisi in de hoofdrol.

Dat Amazon Prime Video naar Nederland komt was al bekend geworden. Eerder dit najaar ging het gerucht al en dat werd een maand geleden bevestigd door Amazon. Het maakt het landschap van on-demand-videodiensten een stuk interessanter. Waar Netflix eerst alleen werd, heeft het nu twee belangrijke concurrenten: Videoland van RTL en nu dus ook Prime Video van Amazon.