Amazon neemt maker van slimme deurbellen Ring over

Amazon heeft Ring overgenomen, een bedrijf dat slimme deurbellen maakt. Dat meldt persbureau Reuters. Met de overname zou een bedrag van meer dan 1 miljard dollar gemoeid zijn.

Daarmee zou het de op één na grootste overname door Amazon zijn. Alleen voor supermarktketen Whole Foods betaalde Amazon voor zover bekend meer. In 2017 legde het bedrijf daar ruim 13 miljard dollar voor neer. Voor streamingsdienst Twitch, overgenomen in 2014, betaalde Amazon bijna 1 miljard dollar.

Met de overname van Ring zet Amazon een nieuwe stap op het gebied van het thuisbezorgen van pakketjes. In oktober 2017 introduceerde het bedrijf Amazon Key: een dienst waarmee Amazon-bezorgers de voordeur kunnen openen om pakketjes binnen af te leveren. Ring zou deze dienst kunnen aanvullen.

De slimme deurbel werkt bovendien al samen met Amazons slimme assistent Alexa. De deurbellen van het bedrijf bevatten ook een camera. Gebruikers kunnen via Alexa de beelden opvragen en zo live bekijken wat er zich bij de voordeur afspeelt.