Amazon stelt software van Echo-speaker beschikbaar voor fabrikanten

Amazon maakt de hardware en software die het bedrijf gebruikt in zijn Echo-speaker beschikbaar als development kit. Fabrikanten kunnen de ontwikkelkit gebruiken om Amazons slimme spraakassistent Alexa in hun hardware te bouwen. De ontwikkelkit bestaat uit een reeks van zeven microfoons, die ook in de Echo terug te vinden zijn, en de bijbehorende software om deze aan te sturen.

De software zorgt onder meer voor ruisonderdrukking en echo-vermindering, waardoor Alexa de gebruiker beter moet verstaan als hij de slimme assistent aanspreekt. Het was voor fabrikanten al mogelijk om Alexa in hun apparaten te huisvesten. Dat was dit jaar duidelijk zichtbaar op de elektronicabeurs CES in Las Vegas: omdat de assistent van Amazon in veel hardware terug te vinden was, eiste Alexa dit jaar veel aandacht op.

Hardware kan dus al uitgerust zijn met Alexa, maar deze ontwikkelaarskit moet de prestaties van de slimme assistent verbeteren. Niet iedereen kan echter zomaar aan de slag met de hard- en software. Amazon stelt de kit alleen beschikbaar voor commerciële fabrikanten, die daarvoor uitgenodigd moeten worden. Fabrikanten kunnen zich aanmelden om mogelijk een uitnodiging te ontvangen.