Amazon Studios gaat 12 originele films per jaar maken

Na een succesvolle entree in de televisiemarkt komt Amazon Studios nu ook naar de grotere schermen. Het bedrijf uit Seattle heeft vandaag onthuld dat het films gaat produceren voor theaters en bioscopen.

De originele films die door Amazon Studios geproduceerd en verkocht gaan worden komen ook na een korte tijd beschikbaar op Amazon Prime Instant Video service, de videodienst van Amazon. Normaal gesproken duurt het ongeveer een jaar voordat een bioscoopfilm naar zulke online platformen komt. Amazon geeft aan dat de eigen geproduceerde films al na 4 tot 8 weken na de première beschikbaar komen op Amazon’s videodienst.

Studio VP Roy Price zegt hierover het volgende:

Ons doel is om 12 films per jaar te produceren en we zullen later dit jaar starten met de productie. We zullen niet alleen kort na de première de films op onze videodienst zetten, we hopen ook dat dit veel filmmakers helpt om hun film aan een groot publiek te tonen.

Hiermee geeft Amazon niet-gebruikers steeds meer reden om 99 dollar te betalen voor het gebruik van Amazon Prime, waar de videodienst een onderdeel van is. Hiermee slaat Amazon een nieuwe weg in en is het afwachten hoe de filmwereld reageert. Amazon zelf geeft aan de markt niet te willen vernietigen, maar de markt sneller te willen bedienen.

De studio, in 2010 gelanceerd, is bekend van de TV series asTransparent, Tumble Leaf, Mozart in the Jugnle en Alpha House. Vorige week onthulde Amazon nog dat zij een deal hadden gesloten met Hollywood legende Woody Allen om nieuwe televisieseries te maken.

woody allen

Overigens is Amazon niet het eerste bedrijf dat bioscoopfilms zo snel naar een online videodienst wilt halen. Zo zullen er later dit jaar twee films in première die gelijktijdig te zien zullen zijn in de bioscoop en op Netflix.

Er wordt steeds meer aan de traditionele releasedatum gezaagd. Steeds meer bedrijven komen met argumenten om de films sneller naar online diensten te halen.