‘Amazon komt later dit jaar met een verbeterde versie van de Echo’

Amazon komt later dit jaar met een verbeterde versie van zijn slimme speaker, de Echo. Dat meldt een bron aan Engadget. Met een upgrade moet het apparaat weer aantrekkelijk worden. Concurrent Apple brengt in het najaar namelijk zijn eigen speaker op de markt. Een jaar geleden introduceerde ook Google zijn eigen speaker.

De nieuwe Amazon Echo wordt dunner en minder lang, beweert de bron van Engadget. Daarnaast maakt het plastic deels plaats voor stof en moet de geluidskwaliteit flink omhoog gaan. Daarnaast moet de microfoon verbeterd worden. Of dit via een upgrade aan de hard- of software gaat gebeuren, is onbekend.

Markt

De markt voor slimme speakers richt zich tot nu toe vooral op de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Naast de hardware werken bedrijven als Apple, Google en Amazon ook aan een slimme assistent. Respectievelijk Siri, Google Assistent en Alexa kunnen agenda’s beheren, muziek afspelen en informatie opzoeken op het internet.

De bedrijven investeren flink in de technologie die deze assistenten slimmer moet maken in het begrijpen van van vragen en het geven van reacties. Dat gebeurt, logischerwijs, allereerst in het Engels. Er zijn geen indicaties dat de Nederlandse taal op de korte termijn ondersteund gaat worden.