Amazon verdubbelt aantal robots in distributiecentra naar 30.000

Tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers heeft Amazon laten weten dat er inmiddels meer dan 30.000 robots actief zijn in de distributiecentra van de online retailer. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014.

De tienduizenden robots van Kiva, dat door Amazon werd overgenomen in 2012, zijn een fikse investering maar lijken hun geld al rap op te leveren: “Het is een fantastische innovatie van ons bedrijf geweest, het maakt werkomstandigheden in ons distributiecentrum beter en het proces in de centra veel effectiever”, aldus Phil Hardin, topman bij Amazon.

De opmerking van Hardin is op vele manieren de interpreteren natuurlijk. VentureBeat suggereert het niet alleen betekent dat de robots de loonkosten drukken, maar dat minder personeel ook betekent dat er minder kans is op bedrijfsongevallen of lichamelijk letsel.

Amazon kocht Kiva Systems in 2012 voor zo’n $775 miljoen. Sindsdien werken beide bedrijven samen aan het steeds verder innoveren (en automatiseren) van de distributiecentra van ‘s-werelds grootste online retailer.