Amazon voegt locatie-specifieke herinneringen en -routines toe aan Alexa

Amazon Alexa, slimme speaker

Amazon heeft zijn spraakassistent Alexa opnieuw slimmer gemaakt. De Alexa-apparaten kunnen vanaf nu routines en herinneringen geven op basis van specifieke tijden en locaties. Dat meldt Amazon in een persbericht.

De routines kunnen aangaan als je specifieke locaties verlaat of binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van de verwarming en de lichten op het moment dat je je werk verlaat, zodat je huis lekker warm is als je binnenkomt. Ben je bij de voordeur? Dan gaat er bijvoorbeeld ook vast een rustgevend muziekje aan.

Ook kun je herinneringen instellen die langskomen als je een specifieke locatie verlaat of binnenkomt. Zo kun je Alexa vragen je te herinneren om de kip uit de vriezer te halen voor je naar je werk gaat. De spraakassistent vertelt je dat dan op dat moment en stuurt een notificatie naar je telefoon.

E-mail

Ook kun je de spraakassistent nu in één verzoek vragen om meerdere dingen te doen. En als je je persoonlijke inbox koppelt, kun je haar vragen om bepaalde mail te checken en er op te reageren. Wil je weten of je mail hebt van Sarah? Dan vraag je er om en krijg je het antwoord. Dit werkt via Gmail, Outlook.com en Hotmail.com.

Deze functie is vooralsnog echter alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.