Amazon koopt supermarktbedrijf Whole Foods Market voor 13,7 miljard dollar

Amazon koopt het supermarktbedrijf Whole Foods Market. Met deze supermarkt, die zich profileert als een gezonde winkel, zet het internetwarenhuis zijn volgende stap in de boodschappenwereld en de fysieke wereld. Vorig jaar onthulde het bedrijf al zijn concept voor een kassaloze supermarkt.

Het internetbedrijf legt een flink bedrag neer voor Whole Foods Market: 13,7 miljard dollar. Dat maakt het de grootste overname die Amazon tot nu toe heeft gedaan. De duurste overname die Amazon tot dit moment deed was livestreamdienst Twitch. In 2014 betaalde het bedrijf daar bijna één miljard dollar voor.

Amazon Go

In december presenteerde Amazon zijn concept voor een supermarkt zonder kassa: Amazon Go. Tot nu toe heeft het bedrijf één vestiging, die alleen toegankelijk is voor medewerkers van het bedrijf. De supermarkt staat in Seattle, de thuisbasis van de internetgigant.

Met de overname van Whole Foods heeft Amazon er opeens flink wat fillialen bij. Deze blijven volgens het bedrijf nog wel onder de naam Whole Foods opereren. Amazon verwacht dat het de overname nog dit jaar kan afronden.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Ines Hegedus-Garcia onder Creative Commons BY 2.0.