Amazon zet in op drones en spraakbesturing, breidt R&D in Europa uit

Amazon zet de komende periode in op het verder uitbreiden van hun onderzoek op het gebied van drones en spraakbesturing. Als onderdeel van die zet zal de internetreus een groot onderzoekslab openen in het Verenigd Koninkrijk. In Cambridge, om precies te zijn, waar het eerder al een startup opkocht.

Terwijl we in ons kikkerlandje ons rijk rekenen met de komst van een Kindle-store, is Amazon begonnen met het uitrollen van een grootschalige uitbreiding van hun onderzoekswerk in het Verenigd Koninkrijk.

Twee jaar geleden kocht Amazon het Britse Evi Technologies op, wat niet geheel zonder vraagtekens bij het grote publiek ging. Intussen werd met de lancering van slimme speaker Echo duidelijk wat de intenties van Amazon met het bedrijf dat zich specialiseerde in spraakbesturingstechnologie.

Los van het feit dat het hoofdkantoor van Evi Technologies in Cambridge stond, is de keuze voor de stad sowieso een logische. Met een van de meest toonaangevende universiteiten ter wereld is de stad aan het uitgroeien tot een belangrijke locatie om wetenschappelijk en technologisch talent al in een vroeg stadium te binden.

Diverse bronnen melden nu aan weblog Techcrunch dat de focus van een nieuwe R&D hub in Cambridge zal gaan liggen op de ontwikkeling van bezorgdrones (onder de Amazon Prime Air vlag) en het uitbreiden van het onderzoek naar spraakbesturing. Diverse vacatures op de site van Amazon lijken deze geruchten te bevestigen. Zo zoekt het bedrijf een ‘Flight Operations Engineer‘ en ‘Site Leader‘ voor hun tak in Cambridge.

Amazon is overigens niet het enige grote merk dat zijn blik op Cambridge heeft gericht. Ook Apple en Google zouden interesse hebben om in de universiteitsstad een kantoor te openen. Amazon heeft nog niet gereageerd op het artikel van Techcrunch.