Amazon’s net gelanceerde Fire Phone beschikt over 3D technologie en Firefly scanner

Terwijl heel Nederland vanavond aan de buis gekluisterd zat voor de ontknoping van Australië – Nederland op het WK voetbal, was er in Seattle een ontknoping van heel andere orde gaande: De lancering van Amazon’s eerste smartphone. Op een drukbezochte persconferentie presenteerde Amazon CEO Jeff Bezos vanavond de Fire Phone: Een toestel dat vooral indruk maakt qua software features.

Hardware-wise waren er van tevoren al een hoop details gelekt omtrent de Fire Phone: Het apparaatje krijgt een 4.7 inch Gorilla Glass display met HD resolutie, in een rubberen frame met aluminium toetsen. Qua intern geheugen heeft het toestel de beschikking over een 32GB harde schijf, quad core 2.2GHz processor en 2GB RAM.

amazon-fire-phone-numrush

De eerste oh’s en ah’s vliegen over Twitter wanneer bekend wordt dat het toestel een 13 megapixel camera met f/2.0 lens heeft, en alle gebruikers zullen beschikken over ongelimiteerde foto opslag in de cloud. Dat betekent voor fanatieke fotografen in elk geval nooit meer een opslag probleem. Ook de geluidsspecs zijn indrukwekkend: De Fire Phone geeft ingebouwde stereo speakers die Dolby Digital Plus surround sound ondersteunen. Standaard wordt het apparaat geleverd met een headset ‘die nooit in de knoop raakt’.

Natuurlijk ondersteunt de Fire Phone ook de eerder aangekondigde muziek dienst van Amazon, Prime Music, en wordt het product vooral gepositioneerd als een mobiele mediaspeler. Het naast muziek bij uitstek geschikt om films op te kijken of boeken en magazines op te lezen.

Wellicht meest opzienbarende nieuwtje van de dag is een nieuwe feature genaamd ‘Firefly’, een soort scanner die alles uit je omgeving kan herkennen, zodat je het direct online kunt opzoeken. Richt de camera op een boekcover, en je kunt het boek in kwestie direct bij Amazon bestellen. Scan je een kunstwerk, dan zoekt de Fire Phone meer informatie over het bewuste object en de kunstenaar. Behalve boeken en kunst kun je ook telefoonnummers, QR-codes, CD’s, URLs, games en streepjescodes scannen met Firefly.

fire-phone

Afsluitend heeft Bezos nog één extra nieuwtje: Zoals al maandenlang gespeculeerd wordt heeft de Amazon phone inderdaad een 3D interface. Die werkt door gebruik te maken van de 4 ingebouwde camera’s in het toestel, die je in staat stellen om een 360 graden view van je omgeving te maken. Zo kun je onder meer 3D games spelen of rondlopen door een stad op Google streetview, door rond te draaien met het toestel.

De Fire Phone is vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar voor een prijs van $199 dollar.