Amby Gear: Smartwatch voor kinderen biedt educatieve spelletjes

Het feit dat kinderen al met een smartphone rondlopen op de basisschool is bekend. Voor fabrikanten is dit het startsein om ook wearables te gaan produceren voor de kids.

Zo komt Ambit Networks met een smartwatch speciaal ontworpen voor kinderen; de Amby Gear. Het kindvriendelijke horloge biedt naast standaard functies als GPS ook educatieve spelletjes om kinderen te vermaken.

Het meest opvallende aan de watch is de buitenkant. Zo zal de Amby Gear beschikbaar komen in diverse felle kleuren en zelfs in compleet zebra-design. Het scherm oogt wel wat goedkoop, maar volgens het bedrijf malen de kinderen daar niet om. Daarnaast kan de band van watch worden vervangen, waardoor kinderen regelmatig het uiterlijk van de watch kunnen veranderen.

Ambit Networks claimt dat de wearable voor kinderen een batterijduur heeft van 7 dagen. Verder is de Amby Gear water-resistent, duurzaam, schokbestendig en kindvriendelijk.

Uiteraard is het voor de ouders mogelijk om via een smartphone app de locatie van hun kinderen te registreren en om berichten te sturen.

Ambit Networks heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de wearable op de markt komt. Ook over een eventuele verkoopprijs is nog niets bekend.

De Amby Gear is echter niet de eerste smartwatch met dergelijke functies. Eerder zagen we de Miiya op de markt verschijnen.

products_mobile