Amerika verdenkt China van enorme overheidshack

De Amerikaanse overheid is op grote schaal gehackt, vermoedelijk door hackers uit China. Zij maakten informatie over maar liefst vier miljoen ambtenaren buit, nadat ze de database kraakten van de instantie die deze gegevens verzamelt.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de hack zit, maar de Amerikanen hebben het vermoeden dat de hackactie in China is begonnen. De FBI is meteen met een uitgebreid onderzoek gestart, zodat zo snel mogelijk actie ondernomen kan worden tegen de daders. De hack vond naar alle waarschijnlijkheid in april plaats. Toen vond de Department of Homeland Security namelijk malware op zijn systemen. Begin mei kon al geconcludeerd worden dat er vertrouwelijke gegevens waren buitgemaakt.

Amerika verdenkt China er al langer van dat het probeert mee te kijken in de systemen van zijn overheidssystemen. De Chinezen hebben dat tot nu toe altijd ontkend. Sterker nog: de Chinese ambassadeur in Washington reageerde boos op de nieuwe beschuldigingen. Sinds de digitale inbraak zijn er verschillende maatregelen om de daders voortaan buiten de deur te houden. Daarnaast wordt er contact opgenomen met de vier miljoen ambtenaren, zodat de overheid hen kan helpen, mochten de hackers misbruik maken van de gestolen informatie.