Amerikaans bedrijf laat medewerkers computers ontgrendelen en betalen via chip in hand

RFID hand chip biohacking 32M

Het Amerikaanse bedrijf Three Square Market laat medewerkers hun computer ontgrendelen en de koffie betalen middels een chip in de hand. Vanaf volgende maand kunnen medewerkers zich vrijwillig laten implanteren.

Three Square Market (32M) benadrukt dat de procedure vrijwillig is, maar verwacht dat alle 50 medewerkers een RFID-chip in hun hand zullen laten implanteren. Met die RFID-chip kunnen ze aankopen doen in de kantine, deuren in het pand openen, computers ontgrendelen en de kopieermachine gebruiken.

“We voorzien dat RFID dé dominante draadloze technologie wordt,” stelt 32M’s CEO Todd Westby. “Naast betalingen, betalingen en het opslaan van medische informatie zal een verdere standaardisatie er voor gaan zorgen dat de technologie gebruikt wordt voor het openbaar vervoer en zelfs als je paspoort.”

Voor het plaatsen van de chips werkt 32M samen met het Zweedse ‘biohacking’ bedrijf BioHax International. Alle medewerkers kunnen hun persoonlijke chip laten implanteren op 1 augustus aanstaande, tijdens een heuse ‘chip party’.