Amerikaanse Consumentenbond: ‘Hartslagmetingen Fitbit zeer accuraat’

Consumer Reports, zeg maar de Amerikaanse Consumentenbond, steunt Fitbit. Volgens de organisatie is de hartslagmeter van de Fitbit Charge HR en Surge zeer accuraat. Het voerde uitgebreide tests uit naar aanleiding van een rechtszaak die in de VS is aangespannen tegen Fitbit. Consumenten die die zaak zijn gestart, beweren dat de hartslagmeter niet goed werkt en dat de claims die Fitbit over de werking doet incorrect zijn.

Voor de test droegen een man en een vrouw allebei naast de Fitbit en een hartslagmeter van Polar op hun borst. Deze laatste staat bekend als zeer accuraat. Tijdens de tests die vervolgens werden uitgevoerd verschilden de hartslag die de Fitbit aangaf nooit meer dan 3 slagen per minuut van de meting van de Polar.

Slechts één keer bleek de Fitbit Charge HR iets minder accuraat. Bij twee hardlooptrainingen door het vrouwelijke testpersoon was de hartslag van de Polar-meter 150 slagen per minuut, terwijl de Fitbit 144 en later zelfs 139 aangaf. Ze droeg de Charge HR daarbij op haar pols; toen ze hem verschoof naar haar onderarm verdween het probleem. De Fitbit Surge deed het al die tijd gewoon prima.