Amerikaanse handelscommissie gaat mogelijke patentinbreuk Apple onderzoeken

De Amerikaanse handelscommissie International Trade Commission (ITC) onderzoekt de mogelijke patentinbreuk door Apple. Reden voor het onderzoek is het conflict tussen Apple en Qualcomm, dat sinds begin dit jaar speelt. Dat schrijft NU.nl op basis van een persbericht van Qualcomm.

De ITC wil met het onderzoek bepalen of de iPhone-fabrikant schuldig is aan oneerlijke handelspraktijken bij het importeren en verkopen van elektronische apparaten.

Het bedrijf heeft al enige tijd ruzie met Qualcomm over de licentievoorwaarden van Qualcomm. Het bedrijf heeft diverse belangrijke patenten in handen voor 4G en andere technologie. Daarom wil het dat de iPhone-fabrikant een percentage van de verkoopprijs als licentiekosten betaald, maar dat vindt Apple weer te duur.

In juli vroeg Qualcomm of ITC het importeren van iPhones wil verbieden. De handelscommissie gaat nu dus onderzoek te doen. De organisatie hoopt binnen anderhalve maand te weten wanneer het onderzoek wordt afgerond.

Qualcomm is blij

Qualcomm is blij met het onderzoek. “We kijken uit naar het onderzoek naar Apples misbruik van onze eigendommen en de hulp die de commissie hiertegen kan bieden.” De iPhone-fabrikant zegt op zijn beurt dat de “illegale praktijken van Qualcomm Apple en de gehele industrie schaden.”