Amerikaanse leger wil drones gaan 3D-printen tijdens missie

Als Amerikaanse soldaten tijdens een missie extra drones nodig hebben, eventueel met hele specifieke eigenschappen, dan zijn die straks binnen 24 uur beschikbaar. De soldaten kunnen ze simpelweg even uitprinten met behulp van een 3D-printer. De komende tijd gaat het onderzoekslab van het Amerikaanse leger hiermee experimenteren.

De drones komen niet als compleet product uit de printer. Het idee is dat aanwezige onderdelen worden aangevuld met specifieke onderdelen uit de 3D-printer. Op die manier kan snel een drone worden gebouwd met een duidelijk, afgebakend doel. Volgens het leger zijn drones slechts een voorbeeld van hoe 3D-printing kan worden ingezet tijdens missies, het gaat uiteindelijk om de mogelijk om de ontwerpen en bouwen op het moment en op de locatie waar een behoefte ontstaat.

size0

size0 (1)

Overigens is het 3D-printen van drones slechts één van de vijftig onderzoeksprojecten die dit jaar onder de Army Expeditionary Warrior Experiments vallen. Dit project lijkt op dit moment het meest in het oog springende, maar wie weet wat we nog meer gaan zien komend jaar.