Amerikaanse politici willen vlammenwerper van Boring Company verbieden

Elon Musk heeft een vlammenwerper op de markt gebracht via zijn bedrijf The Boring Company. En ze verkopen goed: er zijn ondertussen al 10.000 exemplaren verkocht, de helft van het totale beschikbare aantal, meldt Musk op Twitter. Maar ondertussen willen Amerikaanse politici een verbod op het dure “speelgoed”, aldus het AD.

De Californische politicus Miguel Santiago gaat een wetsvoorstel indienen om de verkoop van het “wapen” in de staat te verbieden.

“Musk is een genie, het brein achter Tesla, Pay Pal en SpaceX. Maar zoals president Truman ons ooit leerde: ‘Wie veel macht heeft, heeft ook een grote verantwoordelijkheid'”, aldus de politicus. “We staan in dit land ook niet toe dat mensen met granaten en raketwerpers over straat lopen. Stel je eens voor als straks iemand met een vlammenwerper een politieagent te lijf gaat.”

Musk zegt echter dat de vlammenwerper wel legaal is. De vlam is namelijk korter dan 30 centimeter, en dat soort vlammenwerpers mogen wel. “Ik zou banger zijn voor een mes”, zegt de zakenman zelf.

10.000 verkochte exemplaren

De vlammenwerpers zijn een groot succes, maar niet goedkoop. Een exemplaar kost maar liefst 500 dollar per stuk. En om vervelende ongelukken te voorkomen kun je er ook nog een brandblusser van 30 dollar bij kopen. De opbrengst van de verkoop stopt het bedrijf in een ondergronds transportsysteem tussen Washington DC en New York, waar The Boring Company aan werkt.

Het is niet voor het eerst dat er geld ingezameld wordt met een ludieke stunt. Eerder verkocht het bedrijf al petten. Musk zei toen dat als er 50.000 exemplaren verkocht werden, hij zou beginnen met het verkopen van vlammenwerpers. En dat bleek dus de waarheid. De vraag is nu of het wetsvoorstel er komt voor alle vlammenwerpers zijn uitverkocht.