Amerikaanse regering maakt studiekeuze inzichtelijker met deze nieuwe tool

College Scorecard Verenigde Staten

In de Verenigde Staten werkt het schoolsysteem anders dan in Nederland: waar in dit land bijna iedere school het maximaal toegestane bedrag vraagt aan studenten kunnen Amerikaanse scholen deze prijs zelf bepalen. College Scorecard is een platform dat schoolinstituten uit de Verenigde Staten met elkaar vergelijkt op basis van open data. Op deze manier kunnen toekomstige studenten een keuze maken op basis van completere informatie.

Op College Scorecard zijn ontzettend veel statistieken te vinden: zo kun je kijken naar de kosten, het geschatte inkomen als je de opleiding afmaakt en naar het percentage studenten dat hun schuld afbetaald. Ook geeft het platform een goed beeld van schoolprestaties. Je kunt de SAT-scores (een standaard toets in de Verenigde Staten) vergelijken tussen verschillende instellingen.

College Scorecard Verenigde Staten

In Nederland zijn er ook diverse websites om opleidingen te vergelijken, maar deze zijn meer beperkt in de data die ze bieden dan de Amerikaanse tegenhanger. Op Studiekeuze 123 en Universitaire Bachelors kun je opleidingen sorteren op locatie, aantal studenten en de beoordeling van studenten, maar ontbreekt gestructureerde data zoals toetsscores en geschatte inkomens.