Amerikaanse staat Ohio gaat bedrijven belasting laten betalen met bitcoin

De Amerikaanse staat Ohio lijkt de eerste staat te worden die het toelaat dat bedrijven hun belasting betalen met bitcoin. Dit initiatief wordt mogelijk ook beschikbaar voor individuele belastingplichtigen. Bedrijven in de staat kunnen volgens The Wall Street Journal vanaf deze week via een website aangeven dat ze met bitcoin willen betalen, meldt Gizmodo.

Het programma gebruikt een dienst van een derde partij genaamd BitPay om de betalingen te verwerken. Josh Mandel, penningmeester van Ohio en bedenker van het programma, hoopt dat de bitcoin zo wat legitiemer wordt als betalingsmiddel dan dat het nu is.

Het programma geeft de bitcoin geen legale status, maar wel een soort goedkeuring die het tot nu toe niet kreeg. Doordat de belastingdienst de cryptovaluta accepteert, wordt er een signaal gegeven dat de technologie door iedereen gebruikt kan worden. Niet alleen door criminelen, maar ook door de overheid.

23 belastingen

Vooralsnog kunnen er 23 belastingen betaald worden via het programma, waaronder belasting op verkopen en belasting op tabak. In de toekomst moeten er bovendien meer cryptovaluta komen waarmee de belastingen betaald kunnen worden.