Amerikanen kunnen president kiezen via Tinder-achtige app

De verkiezingen in Amerika zitten er alweer aan te komen. De Amerikaanse televisie zal de komende tijd weer enorm veel verkiezingsdebatten gaan uitzenden, maar niet iedereen zit daar op te wachten.

De 25-jarige Hunter Scarborough heeft helemaal niets met de verkiezingsdebatten. De Amerikaan bedacht daarom een soortgelijke applicatie als dating-app Tinder. Bij Tinder kunnen gebruikers een date selecteren op basis van foto’s. De applicatie Voter doet in principe hetzelfde. Op basis van vragen worden gebruikers gematcht met de ideale presidentskandidaat.

voterapp1

De applicatie bestaat op dit moment uit twee verschillende niveau’s wat betreft de vragen. Bij het eerste niveau krijg je als gebruiker acht vragen voorgeschoteld over problemen die spelen in de VS. Gebruikers kunnen simpelweg antwoorden met ‘ja’ of ‘nee’ door naar links of rechts te swipen. Ben je er daarna nog niet uit, dan kan je doorgaan naar het tweede niveau, waar de vragen iets ingewikkelder worden. Op dit moment zijn de makers van de app ook bezig met een derde niveau.

11893845_1484645398502280_354891404935712881_o

Volgens bedenker Scarborough is het zijn doel om Amerikaanse burgers op een simpele manier te laten nadenken over hun keuze. Hij hoopt dan ook dat iedereen voor de inhoud kiest en niet naar het imago van de kandidaat kijkt. De applicatie doet overigens sterk denken aan onze Nederlandse stemwijzer, maar dan in een wat aantrekkelijker jasje. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat ook veel jongeren het interessant vinden om de vragen te beantwoorden.