Amerikanen willen wel smartwatch, maar vinden Apple Watch te duur

Dat smartwatches ongekend populair zijn, blijkt wel uit de volgende cijfers: 1 op die 10 huishoudens in Amerika wil er eentje aanschaffen. Toch laat 84 procent weten niet meer dan 250 dollar uit te willen geven.

Het onderzoek is uitgevoerd door het bedrijf Parks Associates. Opvallend is dat consumenten vooral tussen de 100 en 250 dollar over hebben voor een smartwatch of fitness tracker. Consumenten die meer dan 500 dollar over hebben voor een slim horloge stellen als voorwaarde dat deze dan wel moet kunnen werken zonder smartphone.

apple-watch-comparison

Geen goed nieuws voor Apple dus. De Apple Watch is namelijk te koop vanaf 349 dollar en werkt alleen met je iPhone. Het lijkt er dus op dat de makers van goedkopere smartwatches hun slag gaan slaan op de Amerikaanse consumentenmarkt. Fabrikanten als Pebble en Motorola zullen dan ook een stuk vrolijker worden van de bevindingen van Park Associates. Zij verkopen namelijk smartwatches die qua budget een stuk beter passen bij de wensen van de gemiddelde Amerikaan.

Het is nog even afwachten of we hetzelfde koopgedrag terug gaan zien op de Nederlandse markt. De Apple Watch is in ons land namelijk pas vanaf 17 juli te koop. De slimme horloges van Pebble, Samsung, LG en Motorola zijn al langer verkrijgbaar, maar we kunnen moeilijk stellen dat we deze smartwatches overal zien opduiken. Of de Apple Watch Nederlanders wel warm kan maken voor de smartwatch? We gaan het ongetwijfeld vrijdag merken.