Amiigo: de jongste speler op de markt van wearables

De markt van wearables blijft maar groeien. Ongeveer een jaar geleden schreven we al over de Amiigo, de nieuwste fitnessarmband op de markt. Toen moest de crowdfunding actie nog beginnen, ondertussen is het geld opgehaald (580.710 dollar!!) en zijn de eerste armbanden in productie!

De Amiigo bestaat uit twee onderdelen: een armband en een tracker voor aan je schoen. Doordat de Amiigo op twee plaatsen metingen doet, kunnen er meer en betere gegevens verzameld worden. Er wordt onder andere data verzameld over het soort work-out, aantal herhalingen, duur, snelheid, intensiteit, hartslag en het aantal verbrande calorieën. Op de bijbehorende app, beschikbaar voor Android en iOS, kunnen de sporters hun data bekijken.

De makers van de Amiigo willen met deze wearables sporten sociaal maken. Gebruikers kunnen al hun data delen met vrienden. Ook is een leaderboard toegevoegd. Hierin kun je snel vergelijken hoe je het doet ten opzichte van je vrienden.

amiigo_monitor_3

De Indigogo campagne heeft ruim 580,710 dollar opgeleverd, terwijl het doel slechts 90.00 dollar was. Wat de Amiigo zo’n groot succes maakt is moeilijk te zeggen. Een fitness armband is niet nieuw, of heel bijzonder. Oké, er wordt veel gespecialiseerde data verzameld, via twee samenwerkende wearables. Ook het design is mooi. Maar wat voor veel mensen precies de doorslag heeft gegeven om een Amiigo aan te schaffen, blijft giswerk.

De armband had eigenlijk al afgelopen voorjaar geproduceerd en verscheept moeten worden. Door alle unieke onderdelen aan de Amiigo, is dit echter niet gelukt. Ook hebben de bedenkers het geld wat ze opgehaald hebben, gebruikt om de armband te verbeteren. Eind deze maand of begin volgende maand zullen echter de eerste armbanden bezorgd worden!

fundrush_banner