Amsterdam krijgt eerste virtual reality-bioscoop

Mediabedrijf &samhoud gaat op zaterdag 31 oktober de eerste virtual reality-bioscoop openen in Amsterdam. Hoewel het een pop-up bioscoop is (hij is slechts één dag open) kun je gedurende de dag twee VR-films bekijken.

Volgens de organisatie is het evenement bedoeld om mensen kennis te laten maken met de toekomst van film. Voor tien euro kun je twee VR-films bekijken, al heeft de organisatie nog niet laten weten welke films het worden. Er wordt gebruikgemaakt van de Galaxy Gear VR, een VR-headset waar je een Galaxy-smartphone als scherm gebruikt.

De 31ste worden er acht voorstellingen geven die ieder een half uur duren. De pop-up bioscoop bevindt zich in het kantoor van &samhoud aan de Passeerdersgracht in Amsterdam. Via TicketScript kun je kaarten voor de avond bestellen, voor dertig euro kun je een ook een loveseat reserveren. Volgens de Facebookpagina voor het evenement belooft het spectaculair te worden:

Vervolgens ga je zitten in een van onze chill stoelen en zet je je bril op. Binnen enkele seconden sta je in het bos, in een huis of in de zee, plekken waar je nog nooit bent geweest en ook niet zomaar zou komen – totdat je deze bril op deed. Je krijgt een geheel nieuwe ervaring van film kijken!

&samhoud is niet het enige bedrijf dat sterk geloofd dat de toekomst van video verbonden is met die van virtual reality. Eerder deze maand spraken wij Arthur van Hoff van Jaunt, een VR-bedrijf dat zich volledig richt op het produceren van hardware en software om VR-films te maken. In het interview laat hij onder andere weten met Jaunt de Netflix te willen worden van virtual reality.