Analist: ‘iWatch komt toch pas in 2015’

Apple’s langverwachte iWatch zal tóch pas in 2015 op de markt verschijnen. Althans, als we KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven.

Met die uitspraak komt Kuo terug op zijn eerdere uitspraken dat de wearable van Apple al dit najaar op de markt zou verschijnen. De reden voor de vertraging zou volgens Kuo liggen in het productieproces, dat geheel nieuw en radicaal anders is dan Apple’s andere producten.

We reiterate our view that iWatch, as compared to existing products, and as Apple’s first attempt at a wearable device, represents a much higher level of difficulty for the company as regards component and system design, manufacturing and integration between hardware and software.

Het is niet de eerste keer dat Kuo die reden noemt als mogelijke oorzaak voor een uitstel. In 2013 gebruikte de doorgaans goed ingevoerde analist eenzelfde argument voor een uitstel tot het tweede deel van dit jaar.

Ondanks de uitspraken van Kuo blijft het merendeel van de media uitgaan van een aankondiging van de iWatch tijdens het Apple event op 9 september aanstaande. Verkoop zou dan starten in oktober.