Android in je auto: Google start eigen automobielfederatie met GM, Audi, Hyundai en Honda

Google maakt vandaag bekend serieuze stappen in de autowereld te gaan zetten. Samen met General Motors, Audi, Hyundai, Honda en Nvidia richtte het bedrijf de Open Automotive Alliance (OAA) op, een alliantie die het Android besturingssysteem naar de auto moet brengen. Opvallend genoeg nemen Hyundai en Honda ook deel aan een soortgelijk project van Apple, genaamd iOS in the car.

Volgens Patrick Brady, chief engineering Android bij Google, is de smartphone experience op dit moment nog niet afgestemd op het autorijden. Je hebt weliswaar je smartphone bij je in de auto, maar kunt er tijdens het rijden vrij weinig mee uit het oogpunt van veiligheid. Zou het niet praktisch zijn als je de apps en muziek op je telefoon ook kon gebruiken op het display en geluidssysteem van je auto? Dat is wat de samenwerking met de automerken moet gaan opleveren: Slimmere manieren om je smartphone integraal te laten verbinden met je auto.

Details van de precieze doorvertaling van Android naar de on board computer in je auto zijn op dit moment nog onbekend, maar de OAA liet in een eerste persbericht weten te verwachten dat de eerste Android auto’s eind 2014 op de weg zullen rijden.