Android Pay al over twee dagen gelanceerd

Android Pay werd drie maanden geleden aangekondigd tijdens Google I/O, maar sindsdien is het relatief stil rondom het nieuwe betaalplatform. Google heeft laten weten dat Android Pay ‘later dit jaar’ beschikbaar komt, maar dat zou zomaar eens sneller kunnen zijn dan het lijkt.

Uit interne communicatie van McDonald’s blijkt namelijk dat Android-gebruikers vanaf 26 augustus (inderdaad, overmorgen al) kunnen betalen met hun telefoon. Of het klopt is natuurlijk de volgende vraag, maar Android Police meldt dat deze datum naar het personeel van meerdere restaurants is gecommuniceerd. Daarnaast lanceert Google grote updates en nieuwe producten vaak op woensdag.

nexus2cee_img_20150822_074236075_hdr_thumb

Android Pay zal overigens niet beschikbaar zijn in Nederlandse winkels, want de startdatum lijkt alleen voor de Amerikaanse markt te gelden. Daar worden de afgelopen tijd al vaker Android Pay-stickers gespot in winkels en op betaalterminals. Het zal vermoedelijk nog wel twee dagen duren voor we definitief nieuws hebben, want een aankondiging van Google verwachten we niet meer op zo’n korte termijn.

Met de komst van Android Pay zal mobiel betalen voor nog meer mensen bereikbaar worden. Apple en Samsung zijn de bekendste partijen die de afgelopen tijd een eigen betaalsysteem introduceerden, dus Google mag in dat opzicht natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast beschikken de meeste Android-telefoons tegenwoordig over NFC, de techniek die noodzakelijk is als je mobiel wilt betalen met je smartphone.