Android Pay nu beschikbaar op 1 miljoen Amerikaanse locaties

De geruchten over de introductie van Android Pay gingen al langer, maar Google heeft de betaaldienst nu eindelijk officieel beschikbaar gemaakt. In de Verenigde Staten kun je op meer dan een miljoen locaties betalen met je Android-device.

De betaaldienst is te gebruiken door iedereen die beschikt over een Android-apparaat met NFC, terwijl je minimaal Android KitKat 4.4 moet draaien. De meeste recente toestellen van bedrijven als Samsung, HTC en Motorola voldoen allemaal aan deze eisen, dus de kans is groot dat je meteen aan de slag kunt. De dienst wordt uitgerold via de Wallet-app, die al beschikbaar was voor Android, maar nu voorzien wordt van een update.

Android Pay zal in ieder geval beschikbaar zijn in de grote Amerikaanse ketens, terwijl het de bedoeling is dat er de komende weken en maanden meer winkels worden toegevoegd. Qua beveiliging maakt Google gebruik van tokens, zodat je daadwerkelijke betaalgegevens nooit verstuurd hoeven worden. De Wallet-app zorgt er simpelweg voor dat er bij een betaling een token wordt aangemaakt om de betaling goed te keuren, zodat de kans erg klein is dat buitenstaanders jouw betaalinformatie kunnen onderscheppen.

Het is nog niet bekend wanneer Android Pay in ons land beschikbaar gemaakt wordt. Als Google het voorbeeld van Apple volgt, dan zal het nog wel even duren. Apple Pay is namelijk al maanden beschikbaar in de VS, maar is verder alleen in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.