‘Android Q komt met eigen Face ID-achtig systeem’

Android. Android Q

Apple heeft de iPhone al enige tijd voorzien van Face ID, waarmee je kunt inloggen met gezichtsherkenning. Android-fabrikanten zijn inmiddels met hun eigen oplossingen gekomen, maar in Android Q komt mogelijk standaard ondersteuning voor deze sensoren. Daar zijn hints voor gevonden in code van een vroege versie van het besturingssysteem, meldt 9to5Google.

Face ID van Apple maakt gebruik van diverse sensoren en een infraroodcamera om een scan te maken van je gezicht. Bedrijven als Samsung en OnePlus gebruiken ook dergelijke technologieën, maar moesten Android wel wat aanpassen om dit mogelijk te maken. Android biedt standaard namelijk geen ondersteuning voor dergelijke hardware.

Toepassingen

Met Android Q gaat dat dus mogelijk veranderen. En de gezichtsherkenning is dan niet alleen te gebruiken om in te loggen op je telefoon. Je kunt er ook aankopen mee autoriseren en inloggen in apps.

Of de ondersteuning ook daadwerkelijk in de afgeronde versie van het besturingssysteem komt is echter niet zeker. En als dat wel zo is, ligt het nog aan de fabrikanten of het ook gebruikt wordt. Maar waarschijnlijk wordt het gebruik van gezichtsherkenning dan wel uitgebreid.