Google brengt Android Wear 2.0 in februari naar smartwatches

Google brengt het besturingssysteem Android Wear 2.0 in februari naar smartwatches. Dat blijkt uit een e-mail die het bedrijf naar ontwikkelaars heeft gestuurd, die te zien is bij onder andere Android Police. Daarin staat dat het besturingssysteem ‘begin februari’ gelanceerd wordt.

Een exacte datum staat er echter niet bij. Android Wear 2.0 zou eigenlijk in de herfst van 2016 beschikbaar worden, maar werd uitgesteld. Smartwatches worden met de nieuwe versie van het besturingssysteem vooral minder afhankelijk van een smartphone.

Zo krijgen de horloges hun eigen Play Store. Ook maakte Google bekend dat apps zonder tussenkomst van een telefoon verbinding kunnen maken met het internet. De update geeft smartwatches ook ondersteuning voor Android Pay.

Twee smartwatches van Google

Met de aankondiging aan ontwikkelaars wordt ook bekend dat de nieuwe smartwatches van Google naar alle waarschijnlijkheid begin februari beschikbaar komen. Geruchten over deze smartwatches deden al langer in de rondte, maar Google bevestigde de komst ervan eind vorige maand tegen The Verge.

In samenwerking met welke fabrikant deze horloges zijn gemaakt, heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Jeff Chang, bij Google de productmanager van Android Wear, zei tegen The Verge dat deze smartwatches allebei als eerste zijn uitgerust met Android Wear 2.0.

Niet alle oude smartwatches krijgen overigens de mogelijkheid om de nieuwe versie te downloaden. Het is echter nog niet duidelijk welke horloges wel in aanmerking komen voor de update.