Android Wear laat je je smartphone terugvinden via een spraakoproep

Google gaat het via een nieuwe update mogelijk maken om je smartphone terug te vinden via Android Wear. Smartwatches die draaien op Google’s besturingssysteem bieden je binnenkort de mogelijkheid om via een spraakoproep de smartphone geluid te laten maken, zodat je de smartphone terug kunt vinden.

Sinds de komst van smartwatches hebben we steeds minder vaak onze smartphone nodig. Handig, maar de keerzijde is dat we de smartphone hierdoor wel eens kwijtraken. Op het moment dat je haast hebt, wil je zo snel mogelijk weten waar je smartphone is. Google heeft daarom besloten om je voortaan je smartphone eenvoudig terug te laten vinden via je smartwatch.

Google geeft aan de nieuwe functie in de komende weken uit te rollen. Android Wear-gebruikers zijn vanaf dat moment in staat om op twee manieren hun smartphone terug te vinden via een smartwatch. Allereerst kunnen gebruikers de smartwatch activeren via een spraakoproep.

Op het moment dat je de smartwatch vraagt om je smartphone te vinden, zal de smartwatch opnieuw verbinding maken met je smartphone. De functie is daarom alleen mogelijk als de smartphone zich binnen het bereik van de smartwatch bevindt. De telefoon zal vervolgens op maximaal volume geluid gaan maken, zodat je de telefoon eenvoudig kunt vinden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de functie ‘Find my Phone’ handmatig te activeren via een smartwatch.

Uiteraard dien je de functie wel geactiveerd te hebben op je smartphone. Via Android Apparaatbeheer kun je de functie inschakelen, zoals dat al langer het geval is om je telefoon terug te vinden via een desktopcomputer.