Android Wear 2.0 krijgt zijn eigen Play Store, maar komt pas in 2017

Google heeft in mei Android Wear 2.0 aangekondigd. De update aan het besturingssysteem voor smartwatches maakt de horloges vooral minder afhankelijk van de telefoons. Google heeft nu bekend gemaakt dat Android Wear ook zijn eigen Play Store krijgt.

Dankzij de eigen Play Store kunnen ontwikkelaars nu een specifieke app voor smartwatches maken. Momenteel worden apps voor een smartwatch nog verplicht gekoppeld aan een app voor een telefoon. Met de update zal het dus ook niet meer nodig zijn om een app via je je telefoon te downloaden. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat apps in nieuwe versie ook in staat zijn om direct met wifi, bluetooth of een telefoonmast te verbinden, in plaats van via de telefoon.

Google heeft ook bekend gemaakt dat Android Wear 2.0 pas begin 2017 beschikbaar wordt. Eerder sprak het bedrijf nog over dit najaar. Pas in het voorjaar worden de eerste smartwatches met Android uitgerust met de nieuwe versie, maar een aantal maanden geleden werd ook bekend dat een aantal oude smartwatches de update helemaal niet gaat krijgen.