Android Wear-watches vanaf vandaag te koppelen aan je iPhone

Apple krijgt in één klap een flink aantal nieuwe concurrenten op de smartwatch-markt. Google maakt Android Wear via een iOS-app namelijk beschikbaar voor iPhone-gebruikers, die zo veel meer keuze krijgen dan de Apple Watch.

Google liet een paar maanden geleden al weten aan de app te werken, maar heeft nu officieel bekend gemaakt dat je Android Wear for iOS vandaag nog kunt downloaden. Je hebt hiervoor een iPhone 5 of nieuwer voor nodig, terwijl je minimaal iOS 8.2 moet draaien. Vervolgens is het een fluitje van een cent om je Android Wear-horloge aan je iPhone te koppelen. Als je een LG Watch Urbane hebt tenminste, want oudere modellen worden officieel helaas niet ondersteund. De nieuwe smartwatches van Huawei, Asus en Motorola zullen volgens Google met iOS overweg kunnen.

Android Wear for iOS biedt niet alle functies die we van het besturingssysteem kennen. Toch kunnen we uit een uitgebreide hands-on van The Verge opmaken dat de iOS-koppeling je een behoorlijk complete smartwatch geeft. Zo kun je je telefoontjes beantwoorden, berichten lezen en notificaties checken. Daarnaast is ook de fitness-app aanwezig en zijn alle apps van Google volledig te bedienen via de smartwatches. Dat betekent inderdaad dat Google Now je automatisch laat weten wanneer je moet vertrekken voor je afspraak, terwijl je ook informatie op kunt vragen via het stemcommando ‘Ok Google’.

Het is interessant om te zien wat de iOS-functionaliteiten van Android Wear gaan doen met de positie van de Apple Watch. Google benadrukt vooral dat ‘zijn’ horloges in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn en daar heeft het natuurlijk wel een punt. Of de gemiddelde Apple-gebruiker echter zit te wachten op een Android Wear-smartwatch kan alleen de tijd ons leren.