AngelBlocks: bouwsteentjes voor een slimmer huis

AngelBlocks is een nieuwe open-source set van betaalbare bouwblokjes waarmee je je huis “smart” kunt maken, je familie kunt beschermen en je leven een beetje makkelijker kunt maken. De Blocks kunnen vijf jaar met hun batterij doen en hebben een bereik van 300 meter binnenhuis en drie kilometer buitenshuis. Het systeem werkt rondom een wifi-hub genaamd AngelGate die met verschillende externe onderdelen verbonden kan worden.

AngelTags is één van de functies van het systeem die de aanwezigheid van mensen, dieren en apparaten kan waarnemen en daar vervolgens met bepaalde acties op kan reageren op basis van hun bewegingen. Als je bijvoorbeeld het huis verlaat dan sluit het systeem automatisch je garage, deuren en gevaarlijke apparaten af en zet het beveiligingssysteem aan.
Unknown-7
De AngelBlocks werkt in combinatie met WeMo, Ninja, Philips Hue en RadioThermostat. En met een extra onderdeel ook met Z-Wave en Zigbee. Op dit moment is er een Kickstarter project gaande dat al meer dan de helft van benodigde financiering heeft opgehaald. Voor 149 dollar ondersteun je ook dit project en bestel je vast een basis-systeem met AngelGate en een paar Angelblocks.