‘Angry Birds-maker Rovio wil voor 2 miljard dollar naar de beurs’

De Finse uitgever Rovio, die onder meer de Angry Birds-spellen maakte, zou naar de beurs willen gaan. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De uitgever denkt ongeveer 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) waard te zijn.

Met de beursgang wil het bedrijf 400 miljoen dollar aan investeringen ophalen, aldus de ingewijden. Rovio zou mogelijk volgende maand al een beursnotering krijgen in Finland, maar er zou nog geen definitieve beslissing over de beursgang zijn gemaakt. Het kan dus zijn dat het bedrijf nog langer privaat blijft.

Geen hit naast Angry Birds

In 2009 besloot het bedrijf om zijn zaken uit te breiden met films en andere games. Rovio heeft het in de afgelopen jaren echter niet voor elkaar gekregen om naast Angry Birds nog een andere kaskraker te maken. In 2015 draaide de uitgever verlies, vorig jaar was er een groei in de omzet van 34 procent. Reden hiervan was onder meer de lancering van de Angry Birds-film in 2016.

In juni was er ook al een gerucht dat het bedrijf mogelijk naar de beurs wilde. Toen zeiden ingewijden echter ook dat concurrent Tencent overwoog om de uitgever voor 3 miljard dollar over te nemen. Dat is vooralsnog niet gebeurd.