Angry Birds-maker start bedrijf voor educatieve games

De Finse Angry Birds-maker Rovio is met een nieuw bedrijf gestart. Fun Academy is een gamesontwikkelaar die zich volledig op de educatieve markt zal storten. Dit betekent dat ze games voor bijvoorbeeld scholen zullen maken, die spelers ook iets proberen te leren.

Rovio had al eens een educatieve tak genaamd Rovio Learning, maar deze was onderdeel van het bedrijf zelf. Fun Academy is een zelfstandig bedrijf opgericht door Rovio, met de belangrijkste werknemers van Rovio Learning aan het hoofd. Rovio heeft een minderheidsaandeel.

Door een zelfstandig bedrijf te starten, krijgt het educatieve team de ruimte om nieuwe ideeën te onderzoeken. Al vermoeden wij niet dat ze heel erg ver van hun roots zullen gaan. Fun Academy heeft nu al een licentie gekregen op Angry Birds, wat betekent dat de boze vogels ook in hun schoolgames gebruikt kunnen worden.

Angry Birds was een paar jaar geleden een groot succes, maar in de afgelopen jaren zakt de omzet van het bedrijf gestaag. Rovio zoekt daarom naar nieuwe manieren om geld te verdienen – iets waar de educatieve markt wellicht een belangrijke rol in kan spelen. Angry Birds is immers vooral populair onder jonge gamers.