‘Animoji van Apple komen naar iPad en FaceTime’

Apple Animoji

Apple introduceerde vorig jaar zijn Animoji: een virtueel masker dat je over je eigen gezicht heen kunt plakken. Nu moeten die Animoji ook naar de iPad en FaceTime komen, stellen ingewijden tegenover Bloomberg. De nieuwe functies zouden in de herfst onderdeel zijn van iOS 12, dat nu de codenaam Peace draagt.

Om de Animoji ook op de iPad te laten werken, wordt er een nieuw model van de tablet ontwikkeld. Daarin is de Face ID-camera geïntegreerd, die vereist is voor de virtuele maskers. Ook moeten er nieuwe Animoji’s komen en moeten ze een eenvoudiger menu krijgen. Ook zou Apple van plan zijn de Animoji naar FaceTime te brengen.

In de nieuwe iOS-versie moet het verder mogelijk worden om automatisch telefoontjes te weigeren in de Niet Storen-modus. Ook moeten apps van derden op zowel iPhones en iPads als op Mac’s werken. Voor Mac komt die upgrade in de nieuwe versie van macOS, namelijk 10.14. De kans bestaat dat er dan ook iOS-apps van Apple zelf naar de Mac komen.

iPad-updates

De ingewijden stellen verder dat ingenieurs voortaan meer tijd krijgen voor het ontwikkelen van nieuwe functies. Apple zou zich voortaan namelijk richten op updates van iOS voor de komende twee jaar. Is een functie dan niet helemaal af, dan kan de ontwikkelaar er voor kiezen deze een jaar te vertragen. Wel komt er nog ieder jaar een update van iOS.

Dit betekent echter dat de grote updates voor de iPad pas in 2019 zouden komen. Het zou onder meer mogelijk worden om in een app meerdere tabbladen te openen. Daar kun je tussen navigeren, net als in een webbrowser. Daarnaast moet het mogelijk worden om twee schermen van dezelfde app naast elkaar te laten draaien.