App Cardio Buddy meet je hartslag op basis van een gezichtsscan

Met huidige activity trackers kom je steeds meer te weten over je gezondheid, beweging en activiteit. Maar een hartslag meten gaat nog lang niet zo gemakkelijk. Vaak is hier nog een extra apparaatje voor nodig of is de meting niet erg nauwkeurig. Met de app Cardio Buddy worden al deze problemen opgelost en meet je razendsnel je hartslag gewoon met je iPhone.

Cardio Buddy meet je hartslag door minieme variaties in de kleur van je huid te analyseren. Hoe dit precies werkt, blijft echter een beetje vaag. In de omschrijving van de app staat alleen te lezen dat hierbij gebruik wordt gemaakt van een ‘zeer complex algoritme’.

Cardio Buddy3

De app blijkt ondanks deze vaagheid over de werking wel degelijk goed te werken. Verschillende reacties zijn bijzonder positief en voordat de app gelanceerd werd is Cardio Buddy uitvoering getest door artsen en ziekenhuismedewerkers.

Na het analyseren van je hartslag kun je deze vergelijken met anderen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw hartslag vergelijken met de gemiddelde hartslag in Frankrijk of met de hartslag van een chimpansee.

In verschillende tabellen kun je de gegevens bewaren en analyseren. Hiermee kun je een gedetailleerd overzicht krijgen van je hartslag op verschillende momenten van de dag of op verschillende dagen. Uiteraard is er in de app ook een optie ingebouwd om de hartslag te delen met je vrienden op Facebook of Twitter.

De app is alleen beschikbaar voor iOS. Er is zowel een gratis versie, als een versie die € 1,79 kost. Wat de verschillen tussen beide versies zijn, is onduidelijk.