Met Too Good to Go kun je goedkoop kliekjes van restaurants bestellen

Het is een groot probleem: voedselverspilling. Niet alleen bij consumenten, maar ook bij restaurants. Volgens Natuur & Milieu gooien Nederlandse restaurants jaarlijks 51.000 ton (!) aan voedsel weg, wat volgens de natuurorganisatie ook gebruikt had kunnen worden voor 75 miljoen warme maaltijden.

Zonde, vinden ook de makers van de app Too Good to Go. Met hun bedrijf spelen ze in op deze verspilling. Via de app kun je namelijk de kliekjes kopen die restaurants normaal na sluitingstijd zouden weggooien. Het bedrijf is eind 2015 opgericht in Denemarken, maar begin dit jaar al uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, waar je nu al voor 2 pond (ongeveer €2,30) een maaltijd kunt bestellen.

In de app kun je simpelweg een restaurant zoeken op een kaart. Per restaurant kun je zien hoeveel porties er over zijn en wat je daarvoor betaalt. Ook geeft het restaurant aan tussen welke tijden je de maaltijd kunt ophalen.

Naast Denemarken en het Verenigd Koninkrijk is Too Good to Go inmiddels ook actief in Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Helaas dus nog niet in Nederland, maar de app is in ieder geval al wel te downloaden voor zowel iOS als Android. Binnen Europa is Too Good to Go beschikbaar in verschillende steden, dus handig als je op vakantie nog een goedkope maaltijd wil scoren.