App myPersonality misbruikte mogelijk gegevens van 4 miljoen Facebook-gebruikers

Facebook

Facebook heeft opnieuw een app geschorst van zijn platform. Het gaat om myPersonality, die niet mee wilde werken aan het onderzoek dat het sociale medium houdt onder apps. Daarnaast deelde de app informatie met onderzoekers en bedrijven, met slechts beperkte bescherming voor de data. Dat meldt het bedrijf in een blogbericht.

Dit betekent met name dat de data van de mensen die de app gebruikten, misbruikt kan zijn. Facebook heeft ongeveer 4 miljoen mensen die hun data deelden met de app op de hoogte gesteld van het mogelijk misbruik. Het sociale medium heeft geen bewijs dat ook de informatie van hun vrienden gebruikt werd, dus zij worden niet op de hoogte gesteld.

400 apps geschorst

Facebook onderzoekt sinds maart alle apps die toegang hebben tot gegevens van gebruikers. Aanleiding is het schandaal rondom Cambridge Analytica. Dat bedrijf misbruikte data van gebruikers om kiezersprofielen op te stellen.

Sinds de start van het onderzoek zijn 400 apps geschorst, wegens zorgen om de ontwikkelaars van de apps of hoe de informatie die mensen gegeven gebruikt wordt. De apps worden nu nader onderzocht.