App Shake Law helpt bij het opzetten van rechtsgeldige documenten

Nee, Shake Law is geen vervanger van advocaten. En nee, het maken ingewikkelde documenten lukt niet met Shake Law. Maar voor contracten over kleine leningen, het inhuren van freelancers of iets kopen via marktplaats is Shake Law een erg handige tool!

Hoewel het tekenen van een contract via een mobiele telefoon niet altijd bindend aanvoelt, is het dat wel degelijk. Contracten getekend via een mobiele telefoon zijn rechtsgeldig. Shake Law is een app die gebruikers helpt bij het opstellen van kleine contracten, die gemakkelijk via een smartphone gedeeld kunnen worden.

De makers van deze app willen met Shake Law kosten voor legale documenten reduceren. Zij zijn van mening dat niet voor ieder contract een advocaat nodig is. Kleine contracten kunnen gebruikers snel en eenvoudig zelf regelen met de app. De gebruiker beantwoordt een aantal vragen, krijgt een voorgestelde overeenkomst, kan deze lezen en tekenen. Vervolgens stuurt de gebruiker het contract door naar de andere partij en de procedure is afgerond!

Doel is:

“to combine the simplicity, convenience, and collaborative spirit of a handshake with the protection of a legal agreement.”

Helaas is de app voorlopig alleen gericht op het Amerikaanse wetssysteem en alleen beschikbaar voor iOS. Hier in Nederland is het dan ook nog even afwachten tot we deze of een soortgelijke app kunnen gebruiken.