LiveLike laat je sportwedstrijden beleven via virtual reality

Een sportwedstrijd vanuit allerlei hoeken bekijken via virtual reality. Dat is het idee van het Amerikaanse LiveLike. En met die app heeft het bedrijf 50.000 dollar aan financiering gewonnen met de 1st And Future-wedstrijd van TechCrunch. LiveLike won de wedstrijd in de categorie Bringing Home The Game, gericht op het verbeteren van de thuiservaring van een sportwedstrijd.

De 1st And Future is een wedstrijd georganiseerd door techwebsite TechCrunch rondom de Amerikaanse National Football League (NFL), in samenwerking met de Stanford Universiteit. Start-ups die sport en technologie volgens de jury het best samen weten te brengen maakten kans op onder meer 50.000 dollar aan financiering.De wedstrijd is bedoeld voor bedrijven die nog geen grote financiering hebben binnengehaald en nog van weinig bekendheid genieten,. Hij bestond uit drie categorieën: The Future Stadium, Bringing Home The Game en Tomorrow’s Athlete.

In de categorie Tommorow’s Athlete won het bedrijfje Kenzen. Het bedrijf levert real-time data over de gezondheid van de sporter, door middel van draagbare sensoren die zweet analyseren en voorspellingen kunnen doen over uitdroging, kramp en blessures. In de categorie Future’s Stadium wist HYP3R de jury te overtuigen met een platform waarmee beheerders van stadions en sponsors berichten naar aanwezige toeschouwers kunnen sturen en waarmee ze berichten van toeschouwers kunnen analyseren.