Apple apparatuur meest gestolen producten in 2013

Met 33,8 miljoen verkochte iPhones en 14,1 miljoen iPads in het vierde kwartaal van 2013 is Apple apparatuur is nog steeds razend populair. Ook bij dieven. Volgens een onderzoek van de Wall Street Journal zijn er in 2013 in New York alleen al meer dan 8000 gestolen iPhones, iPads, iPods en andere Apple apparaten gerapporteerd. In 18% van alle inbraken en diefstallen die afgelopen jaar plaats vonden in New York ging het om Apple gadgets.

Het merendeel van de diefstallen vindt plaats in de metro, wanneer mensen gefocust zijn op hun mobiel in plaats van hun omgeving. Over het geheel genomen steeg de diefstal van elektronische apparatuur op alle fronten. Slechts in 20% van alle diefstal zaken volgt een arrestatie, vaak omdat criminelen liever kleine vergrijpen toegeven dan grote misdaden.

De NYPD adviseert iPhone bezitters om de ‘Find my iPhone’ applicatie aan te zetten, zodat de locatie van je Apple apparatuur na de diefstal eventueel nog achterhaald kan worden. Sinds de iOS 7 update bestaat ook de mogelijkheid het apparaat volledig te locken, zodat zelfs na een complete wipe van je toestel hergebruik niet mogelijk is. Alleen met het originele Apple ID en wachtwoord kan de telefoon dan nog weer geactiveerd worden.

Natuurlijk zorgen dergelijke systemen er niet voor dat je je toestel weer terug krijgt, maar het ontmoedigt in elk geval sommige dieven, aldus de NYPD.