Apple bevestigt dat tattoos problemen geven met Apple Watch

Er deden al geruchten de ronde dat de Apple Watch minder goed zou werken bij mensen met tattoo’s, maar Apple zelf heeft dat nu ook bevestigd.

De problemen doen zich met name voor bij het meten van de hartslag. Apple paste daarom stilletjes de Watch support-pagina aan met een extra alinea over de werking van de monitor in combinatie met tatoeages. “Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance. The ink, pattern and saturation of some tattoos can block light from the sensor, making it difficult to get reliable readings,” laat Apple weten via de website.

Er schijnt wel een oplossing te zijn voor het probleem met de hartmonitor, al is deze misschien niet zo elegant. Gebruikers kunnen namelijk een aparte bluetooth-monitor kopen, zoals een gesp die je vastmaakt om je borst. Vervolgens kan je deze verbinden met de Apple Watch om een nauwkeurige lezing te krijgen.

Het probleem lijkt overigens groter te zijn dan Apple voor doet komen in de extra toegevoegde alinea. Sommige getatoeëerde gebruikers moeten namelijk constant opnieuw inloggen om de Watch te kunnen gebruiken, omdat het apparaat geen contact maakt met de huid.