Apple lanceert volgende week mogelijk een eigen ‘Smart Home’ systeem

Apple zou van plan zijn om volgende week een softwareplatform voor een ‘slimme’ woning te introduceren op het Worldwide Developers Conference. Volgens de Financial Times zouden gebruikers met het platform met hun iPhone de lichten, andere toepassingen en beveiligingssystemen kunnen besturen.

Google gaat hiermee de concurrentie aan met Google dat in januari de Nest overkocht, een slimme thermostaat ontwikkeld door voormalig Apple bestuurders Tonny Fadell en Matt Rogers, voor 2,8 miljard dollar. Steeds meer bedrijven ontwikkelen producten voor het ‘internet of things’; de opkomst van allerlei ‘slimme’ alledaagse apparaten die met elkaar kunnen communiceren. Volgens Business Insider zullen in 2018 negen miljard producten op deze manier met elkaar verbonden zijn.

Volgens de Financial Times zal een beperkt aantal producenten gecertificeerd worden om producten te ontwikkelen voor het opkomende systeem van Apple. Apple toonde al eerder interesse in deze ‘slimme’ technologie met het aanvragen van een patent voor het verbinden van lichtsystemen, beveiligingssystemen, muziekbesturing, klimaatcontrole en keukentoepassingen met mobiele apparaten.