Apple blokkeert news-app in China: ook voor buitenlanders

Apple News

Het is geen geheim dat het internet in China afwijkt van het internet elders in de wereld. Toch kwam het als een verrassing toen via Reddit bekend werd dat Apples News-app niet te gebruiken is in China, ondanks dat de nieuwsberichten al ingeladen zouden zijn in de Verenigde Staten wordt het gebruik van de app in zijn geheel geblokkeerd door Apple.

Larry Salibra kwam hier als eerste achter en plaatste zijn ervaringen op Reddit: “Ze [Apple] censureren nieuwscontent welke ik gekocht en opgeslagen heb in de Verenigde Staten, voordat ik over de grens ben is de content niet meer te gebruiken omdat ik toevallig met een Chinees signaal verbond.”

Apple News

In andere landen kunnen Amerikanen hun content wel gebruiken nadat ze over de grens zijn. En in China kunnen Amerikanen Beats 1 nog wel gebruiken, ondanks dat het radiostation verboden is in het land. Voor Apple is dit waarschijnlijk de goedkopere oplossing: ze hoeven de content niet handmatig te censureren.

Daarnaast heeft Apple er baat bij om de relatie met de Chinese overheid goed te houden, de iPhone is enorm populair onder de Chinezen. Toch zou het prettig zijn als buitenlanders kunnen beschikken over de content die ze daar hebben gedownload.