Apple brengt zijn eigen creditcard Apple Card op de markt

Apple Card

Apple heeft aangekondigd zijn eigen creditcard op de markt te brengen, die samen werkt met Apple Pay. De creditcard heet Apple Card. De kaart is ontworpen voor iPhone, aldus Apple. Daarmee kun je wereldwijd betalen, en het ondersteund Apple Pay. Voor de creditcard werkt het bedrijf samen met Goldman Sachs en Mastercard.

Apple Card bevindt zich op je telefoon, en is dus geen fysieke kaart.  In de nieuwe Wallet-app zie je hoeveel geld je hebt en hoeveel je uit hebt gegeven. Verder is het aanmelden eenvoudig: je meldt je aan in de Wallet-app op je iPhone en kunt de creditcard direct gebruiken. Door een SMS te sturen via Messages krijg je bovendien ondersteuning van Apple zelf.

Apple Card

Ook het overzicht van je uitgaven moet eenvoudiger zijn. Dankzij machine learning en Apple Maps zie je geen cryptische namen van winkels, maar duidelijke winkelnamen en locaties. Je ziet wat je betaald en dankzij Apple Maps ook waar dat precies is. Het is mogelijk om per categorie te zien wat je uitgeeft. En je kunt zelfs zien op welke weekdag je het meeste uitgeeft.

Daily Cash

Daily Cash geeft je bovendien beloningen voor het betalen via de dienst. Betaal je met de dienst, dan krijg je ook direct geld terug. Dat geld kun je dus ook weer uitgeven, ongeacht voor welk doeleinde dat is. Denk bijvoorbeeld aan het afbetalen van je creditcard of het versturen naar vrienden. Je krijgt 2 procent van je aankopen terug in Daily Cash. Voor Apple-diensten en -producten krijg je 3 procent terug.

De rente moet bovendien extreem laag zijn, zelfs als je een keer vergeet te betalen. Alle aankopen moet je verder bevestigen met Touch ID of Face ID. Apple onthoud verder niet wat je koopt, waar je iets koopt en hoeveel je uitgeeft. Die informatie staat dus niet op hun servers. Goldman Sachs verkoopt je data verder ook niet door aan derde partijen voor marketing of advertenties.

Verder is het kaartnummer van je Apple Card opgeslagen op je telefoon en wordt daar beveiligd bewaard.

Fysieke kaart

Ook onthulde Apple vanavond een titanium-kaart, voor als Apple Pay niet werkt. Hier staat geen kaartnummer of andere informatie op, behalve je naam en een chip. Daardoor kun je Apple Card toch gebruiken, ook als Apple Pay niet werkt. Gebruik je de kaart, dan krijg je 1 procent Daily Cash.

Apple Card

De Apple Card wordt vanaf deze zomer beschikbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer de creditcard naar Europa komt, is onbekend.