Opnieuw een hint dat Apple nog steeds met auto’s bezig is: Apple vraagt patent aan

Het leek er even op dat de Apple Car nooit het daglicht zou zien. In september zou Apple tientallen medewerkers van het project hebben ontslagen, in oktober meldden anonieme bronnen dat het bedrijf de auto helemaal niet meer wilde maken. Maar maandag kwam er goed nieuws: Apple hintte in een brief op de ontwikkeling van de auto. En vandaag diende het bedrijf zelfs een aanvraag voor patent in voor techniek voor een zelfrijdende auto, spotte Apple Insider.

Het patent beschrijft een technologie die een zelfrijdende auto moet helpen bij het voorkomen van botsingen. Ook zou de techniek het mogelijk maken dat een auto door onbekende gebieden rijdt, door de introductie van een snellere methode voor het berekenen van afstanden en vormen van objecten. Is een object ontweken, dan kijkt het systeem naar het volgende obstakel. En van ieder ontweken object leert het weer.

Daarmee is het duidelijk dat Apple in ieder geval de mogelijkheden van autonome auto’s bekijkt, wat mogelijk kan leiden tot een heuse Apple Car. Al lijkt het er steeds meer op dat Apple enkel aan de technologie werkt en deze beschikbaar wil stellen aan andere fabrikanten. Of je dus ooit een echt Apple Car kunt kopen, blijft de vraag.